Pages

joi, 20 septembrie 2012

Credite online în Moldova


Creditele prin internet reprezintă un segment în dezvoltare în Moldova.
În ultimii ani urmărim o creştere considerabilă a numărului de furnizori de credite în Moldova. Astăzi putem lua cu uşurinţă un credit nu doar la bancă, dar şi la diverse organizaţii financiare. Multe dintre magazine oferă creditepentru produsele aflate în vânzare, pe când creditarea se mută şi în Internet – magazinele online sunt şi ele dispuse să ofere credite pentru cumpărarea de electrocasnice şi telefoane mobile.
Nu vom analiza unde e mai convenabil să iei un credit
–la bancă sau la un furnizor de credite. Doar vom faceun review al site-urilor din Moldova care oferă posibilitatea de completare a unei cereri de credit online.

Un credit online poate fi contractat pe următoarele site-uri din Moldova:

AloCredit oferă credite „Până la salariu” de la 500 până la 5000 lei; „credite de consum” de la 5500 până la 10000 lei, fără gaj şi pe un termen de 30 sau 90 de zile respectiv. În plus, compania oferă credite de la 500 până la 10 000 euro, cu un automobil în gaj.
CreditBunoferă credite fără gaj de până la 5000 lei, credite de până la 100 000 lei cu un automobil în gaj, credite de până la 120 000 lei cu un imobil în gaj.
CreditPlus oferă credite fără gaj, de la 1000 până la 6000 lei, pe un termen de la 15 până la 120 zile.
CreditRapid are o ofertă destul de variată de credite. Una din direcţiile spre care e orientată activitatea CreditRapid o reprezintă acordarea de credite persoanelor fizice şi juridice pentru procurarea automobilelor noi sau uzate. Suma creditului pentru automobilele noi se ridică la 40 000 USD, pentru automobilele uzate – până la 30 000 USD, termenele creditării – până la 50 de luni. Se mai acordă şi credite pentru electrocasnice – aceste credite se contractează  în magazine nemijlocit, în sumă de până la 2000 USD şi pe un termen de până la 25 de luni, fără gaj şi doar pentru persoanele fizice. Se oferă şi credite pentru persoanele fizice în valoare de până la 10 000 USD, pe un termen de până la 40 de luni, cu un automobil în gaj.
Pe site-ul DirectCredit găsiţi din prima un formular de înregistrare, după care devine activ calculatorul de credite şi cererea de credit. Prin site poate fi expediată adeverinţa de salariu şi buletinul de identitate scanat. Informaţiile despre sumele şi termenele creditelor acordate nu sunt disponibile nici pentru utilizatorii înregistraţi.
Imprumut.md – un site conceput după aceleaşi principii ca şi în cazul precedent, se trece direct la calcularea procentelor pentru credit şi la înregistrare. Se oferă credite  de la 1000 până la 5000 lei, pe un termen de la 1 până la 3 luni.
IuteCredit acordă credite de la 2000 până la 10 000 lei, pe o perioadă de la 6 până la 12 luni. Compania oferă condiţii speciale de creditare pentru clienţii fideli, aceştia pot profita, de exemplu, de serviciul SMS=Cash – expediaţi prin SMS codul fiscal şi suma creditului (1000 sau 1500 lei ) şi IuteCreditvă transferă banii în cont, pe un termen de 30 zile.
OptimCredit nu a completat deocamdată toate informaţiile de pe site, dar cerea online pentru credit deja poate fi expediată.Pe site nu sunt indicate condiţiile de creditare, termenele şi sumele creditelor acordate.
SMS Credit – compania acordă credite pe un termen de la 15 până la 150 de zile. Suma împrumutului –de la 1000 până la 10 000 lei.
În același timp, există şi furnizori de credite cunoscuţi, dar care nu sunt de găsit în spaţiul online. Aşa de exemplu, compania Easy Credit,destul de bine cunoscută şi cu o activitate de durată pe piaţă, nu este prezentă pe internet.
De asemenea în Moldnet este blogul lui Serghei Plechkov, plechkov.com . Serghei e consultant credite și cu ajutorul site-ului puteți îndeplini cererea pentru primirea unui credit de la 3000-30.000 lei, pe un termen de 6-24 luni. În curând partea cu credite va ieși pe un portal aparte și va fi disponibil în curând pe site-ul creditura.md .

Companiile de leasing

În review-ul nostru am inclus doar furnizorii de credite, dar merită să menționăm şi companiile de leasing. Multe dintre acestea sunt prezente pe segmentul nostru de internet, pe site-urile companiilor de leasing pot fi studiate condiţiile contractului de leasing, sunt afişate  informaţiile despre documentele necesare;de regulă, utilizatoriipot folosi şi un calculator de leasing.

Băncile din Moldova

Cei ce nu îndrăznesc să ia un credit timp de o oră de la diverşii furnizori de credite şi ar opta pentru un credit de la bancă,  nu ar trebui să-şi facă griji în legătură cu cozile lungi şi multiplele proceduri. Multe bănci precum Mobiasbanca, Procredit (dacă e vorba de credit pentru afaceri) si altele, examinează cererile de credit destul de rapid; poate nu într-atât de operativ ca furnizorii de credite, dar nu e vorba de săptămâni întregi. Pe nici unul dintre site-urile băncilor nu au fost găsite cereri online pentru credite, dar informaţiile detaliate au fost detectate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu